La resposta que

busques...

Preguntes Freqüents

1 Quins centres estan més a prop de la zona on visc?

Dins d'aquesta mateixa guia podràs trobar els centres més propers segons el teu districte (Barcelona ciutat) o municipi. També pots buscar els cicles formatius pels noms dels centres educatius.

2 Em puc matricular en més d'un cicle?

No, la presentació de més d'una sol·licitud comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre, però en la preinscripció pots demanar fins a vuit cicles. D'aquesta manera hi ha més possibilitats d'aconseguir una plaça. A la sol·licitud de preinscripció, els cicles han d'estar per ordre de preferència. Així, si no aconsegueixes plaça amb la teva primera opció, tindràs una segona i una tercera oportunitat.

3 Hi ha llistes d'espera per entrar en un determinat cicle?

Sí, de fet si una persona obté plaça en la seva tercera opció es manté en les llistes de reserva de les opcions anteriors. D'altra banda, en alguns cicles hi ha més sol·licituds que places, sol·licituds que no sempre es confirmen perquè no totes les persones que participen en la preinscripció finalment es titulen al mes de juny, i en els cicles de grau superior participen persones que estan pendents de la seva opció a la universitat i que finalment opten per la universitat, deixant vacant la seva plaça en els cicles. Per a més informació consulta el calendari . PENDENT DE PUBLICACIÓ !!!

4 Puc fer la sol·licitud per internet ?

Efectivament, es pot fer a través de la pàgina web del Consorci d'Educació de Barcelona o a la del Departament d'Ensenyament. Cal tenir present que l'enviament de sol·licituds per internet finalitza a les 24h del dia anterior al termini oficial, i que la sol·licitud només serà vàlida si dins del termini establert has presentat la documentació requerida al centre demanat en primera opció. Com a novetat enguany s’incorpora la preinscripció electrònica en els cicles formatius de grau superior d'FP, eliminant  la preinscripció en paper, com a primer pas en el repte de l'Administració electrònica .

5 Tots els centres ofereixen formació professional dual?

No, ni tots els centres l'ofereixen, ni tots els cicles s'imparteixen en modalitat dual, tot i que l'oferta és més extensa cada curs. En aquesta Guia trobaràs marcat amb la icona corresponent els cicles que s'ofereixen en modalitat dual.

6 Vull fer un curs a un centre de formació d'adults, on puc trobar el que em vagi millor?

Des de la pàgina  de gencat podràs cercar tota aquella informació que necessitis.

7 He realitzat els meus estudis fora d'Espanya, com puc homologar els meus estudis no universitaris?

El Departament d'Ensenyament és l'organisme competent en aquests temes, des del següent enllaç podràs obtenir tota la informació necessària.

8 On puc trobar més informació?

Podràs trobar una informació més detallada a la pàgina del XTEC 

9 Hi ha informació més detallada dels currículums dels cicles d'FP?

Podràs accedir als Currículums dels cicles d'FP en aqueste adreça.

Sabies que...

1 A l’Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha 55.500 estudiants de Formació Professional? I d’aquests, 35.000 estudien FP a Barcelona ciutat.

2 Que el 58% dels alumnes d’FP de l’Àrea Metropolitana de Barcelona estudien Grau Mitjà i el 63% dels estudiants d’FP de Barcelona ciutat estudien Grau Superior?

3 Que les famílies professionals de Sanitat, Serveis socioculturals i a la comunitat i Informàtica i comunicacions són les més demanades?

4 L’FP ofereix pràctiques i una formació en l’àmbit real del treball, fet que et permet adquirir els coneixements, les competències i l’experiència que demanden les empreses?

5 Només a Barcelona ciutat, s’ofereixen més de 40 cicles en modalitat Dual ?

6 El 21% de les estudiants i els estudiants universitaris actuals han accedit a la universitat a través de l’FP?

7 Només a Barcelona ciutat, 400 alumnes d’FP fan una estada de mobilitat internacional ?

8 Només un 1 de cada 10 nous graduats o graduades en FP està en situació d’atur? I que en el cas de l’FP Dual només 1 de cada 20 es troba en aquesta situació?

9 Dels estudiants i les estudiants que varen fer mobilitat internacional els últims 4 anys , només un 7,5% estan en situació de recerca de feina?

10 L’FP t’ofereix formació on line, presencial i semi presencial ? Així s’adapta a les circumstàncies personals de cada estudiant.