Tècnic/a en Elaboració de Productes Alimentaris

Codi: IA10

Família professional: Indústries alimentàries

Duració: 2000H

2 CURS/OS ACADÈMIC/S

Aquests estudis postobligatoris capaciten per elaborar i envasar productes alimentaris d’acord amb els plans de producció i de qualitat i fer el manteniment de primer nivell dels equips, segons la legislació d’higiene i de seguretat alimentàries, protecció ambiental i prevenció de riscos laborals. Tenen una durada de 2.000 hores (1.617 lectives en un centre educatiu i 383 pràctiques en un centre de treball) distribuïdes en dos cursos acadèmics. Aquest estudi substitueix els cicles (LOGSE) Escorxador, Carnisseria-Xarcuteria, Conservació Vegetal, Càrnia i de Peix i Elaboració de Productes Làctics.

Sortides acadèmiques

Amb aquests estudis s'obté el títol de tècnic o tècnica, que permet accedir:
  • al batxillerat,
  • a un cicle de grau superior de formació professional
 

Sortides professionals

La superació d'aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral com a:
  • elaborador o elaboradora de productes alimentaris;
  • operador o operadora de màquines i equips per al tractament i l'elaboració de productes alimentaris;
  • operador o operadora i controlador o controladora de línies d'envasament i embalatge;
  • recepcionista i magatzemista;
  • abastador o abastadora de matèries primeres i de materials a les línies de producció;
  • operador o operadora de dosificadors, i
  • supervisor o supervisora de línia.